Vanilj Pannacotta i hjärnform blir en bra och effektfull efterrätt att servera efter middagen.
15 dl grädde
5 st gelatinblad
20 msk socker
5 st vaniljstänger
1. Lägg gelatinbladen i blöt, koka under tiden upp grädden, lägg i den
hela vaniljstången och sockret. Låt detta koka i ca 5 minuter. Dra kastrullen
av plattan.
2. Tag ur vaniljstången och torka av den. Dela den på mitten och
skrapa ur alla de svarta små fröna. Lägg tillbaka fröna i grädden och släng vaniljstången.
3. Krama vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta ned i den varma
vaniljgrädden.
4. Häll upp i formen och låt stelna i kylen under ca 2 dygn.
Sen gjorde jag saftsås på Brämhults färskpressade Hallon dryck.
3 dl hallondryck
1 msk potatismjöl
Blanda hallondryck och potatismjöl kallt i en kastrull, värm under omrörning tills den tjocknar.
OBS! den ska inte koka då blir såsen tunn igen
Så jäkla superäckligt smarrigt…. åh vad jag skulle vilja smaka.
Jamen någon Halloween måste vi väl få till det!?!?! Eller runt Halloween… 🙂