Håller på att fylla häxans apotek och där måste det finns kapade fingrar. Ibland krävs det nämligen till kaffet.  Dessutom måste mina arbetskamrater ja inte i häxsamfundet utan på mitt vanliga jobb få lite Halloweenkänsla. Så jag tog och kapade till några fingrar med hjälp av spöket. Finska fingrar blev det som vanligt.

4½ dl vetemjöl
1 dl florsocker
250 gram smör

mandelspån
hallonsylt på ”sqeeze-flaska”
Kakao

jobba ihop degen och låt den vila i kylen i 30 minuter.  Rulla ut fingrar av degen och tryck tillnagelbädden med fingret, tryck sedan in ett mandelspån från sidan. Om du trycker på den uppifrån är det lätt att ”nageln” knäcks. skåra fingrarna så att knogarna markeras. Klicka på hallonsylt på den andra änden av fingret. grädda i ugnen i 10 min på 175 grader. Låt dem svalna samtidigt som du först penslar knogarna lätt med lite kakao och sen har du på lite extra sylt efter som en hel del rinner av i ugnen. Tada, Finska fingrar!!!