10 Portioner
Tillagningstid: ca 40 minuter
Vi förknippar oftast kanderade äpplen med julen, men Halloween hör hösten till så kanderade äpplen är absolut ett typiskt Halloweensnask. Genom att lägga till nötter gör du både smaken och utseendet lite läckrare

  • 10 st äpplen
  • 10 st glass- eller blompinnar
  • 4,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk glukos
  • Krossad sötmandel

Tillagning:

Tvätta och torka äpplena. Stick ned pinnarna i äpplena, vid skaftet.

Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Skumma av. Tillsätt glykos och låt koka ca 20 minuter eller tills blandningen är ca 150 gradet. Sockret ska karamelliseras och bli ljusbrunt. Om det inte fått koka tillräckligt länge blir kanderingen seg istället för knäckíg.

Stäng av värmen, och doppa äpplena i knäckblandningen. Låt svalna en aning rulla sedan äpplena i den hackade mandeln. Låt stelna.